Nyhedsbrev Søllerød Golfklub Oktober2010
Toppic
I dette nummer

Nye tider i Søllerød Golfklub

Information fra banen

Ny Rating – nye handicapnøgler

Har du lyst til at hjælpe med banekontrol/service

Nye medlemmer

Info-mappe i foyeren

Nye touch-skærme

Handicapreguleringer

Tidsbestilling

Turneringskalender

Jyske Bank - Order of Merit

Tilmeldinger til klubturneringer

Kursus i Golfbox`s turneringsmodul

Førstehjælpsaftener – beredskabsplan

Festlig standerhejsning

Generalforsamling

Therese Kølbæk kåret som "Årets Golfer 2010/2011"

Har vi din korrekte e-mail adresse

Greenefeesamarbejde

Klubber i klubben

Sponsorer

Nyt fra Restauranten

Nyt fra Proshoppen

Påskeliljer

 
Nye tider i Søllerød Golfklub

Peter

Så blev det endelig sommertid igen. Urene blev stillet frem. Møblerne på terrassen kom frem. Og under sneen dukkede der såmænd en golfbane frem. Til standerhejsningen dukkede der intet mindre end 175 op, hvoraf 55 deltog i den nye standerturnering. Og fra den ene dag til den anden kom der fuldt sving i Søllerød Golfklub igen efter næsten 4 måneders uafbrudt snevinter.

Vi deltog for første gang i "Golfens Dag" den 10. april, hvor vi kunne glæde de mere end 30 fremmødte med, at der stadig er ledige aktive og passive medlemskaber. Tre meldte sig under de aktives faner med det samme – og flere var interesserede i at begynde som passive og mødte allerede op igen dagen efter til kaninernes åbning - sammen med 80 andre!

Ja, det er så sandelig nye tider i vores klub. Men det er faktisk rart ikke at skulle sige til interesserede nye golfspillere, at de kan skrive sig på ventelisten og måske blive medlemmer om 6-7 år. Men lur mig, hvor længe den tilstand varer. Derfor opfordrer vi også de interesserede med ikke at vente for længe, inden de træffer deres beslutning.

Nye tider er det også på sponsorsiden. De står ikke ligefrem i kø. Til gengæld var der stort fremmøde til opstarten på "Det Nye Team Søllerød" den 7. april. Et nyt tiltag, der handler om at udvikle en moderne støtteklub, der skal fokusere på at bakke klubbens fortsatte udvikling op. Altså ikke i den daglige drift, men i projekter, der kræver ekstra økonomi, som f.eks. en fremtidig omlægning af par-3 banen, der kan blive aktuel, når den nye fredningsplan bliver godkendt. Til mødet den 7. april var der inviteret nuværende sponsorer samt medlemmer, som vi vurderede kunne være interesseret i at være med til at løbe Team Søllerød i gang. Men det er ikke en lukket kreds. Alle medlemmer, der læser disse linier, er mere end velkomne i team'et, så giv jer endelig til kende hos Helle på kontoret eller til Lars Ive fra bestyrelsen.

Endnu engang vil jeg byde velkommen til alle de nye medlemmer, som vi håber møder op i klubberne-i-klubben og i weekendernes klubmatcher. Hvad angår sidstnævnte, så husk, at vi i år gennemfører Order of Merit over hele sæsonen med 11 tællende turneringer.

Rigtig god sæson.

Peter Windfeld-Hansen
Formand

Information fra banen

Græsset er blevet grønt og vores 3 sommervikarer Mads, Henrik og Kim kan nu sammen med de 4 fastansatte greenkeepere Jesper, René, Nic og Sven-Erik begynde at pleje banen. Den nyindkøbte verticalskærer, der både kan skære tæt og suge det afklippede op, er i fuld gang på fairways. Herefter bliver fairways eftersået og dresset. Greens er blevet klippet flere gange. Der er gødet og verticalskåret.

Hul10Der er lagt rullegræs omkring green på hul 10, og når græsset har sat sig fast, vil omlægning af bunkers få greenen til at fremstå både mere spændende og udfordrende. Bunkers placering etc. er tegnet af klubbens banearkitekt Anders Sørensen.

Udslagsstederne på drivingrangen (pro enden) er lagt helt om med ny måtter, der hviler på fliser. Mellem måtterne er der lagt rullegræs, således at området fremstår flot.

Den meget, meget lange vinter har selvfølgelig skadet græsset en del. Men vi kan allerede nu se, at græsset gror godt på fairways, og de hvide pletter er på hastigt tilbagetog. Der er en del sneskimmel (de hvide pletter) på greens, men vi kan se, at græsset også er begyndt at gro der, og med den behandling greenekeeperne giver greens nu, forventer vi at vi snarest igen vil få nogle meget flotte, jævne og hurtige greens. Men greens skal lige have lidt tid til at komme sig.

TeePå hul 1 og 3 er der sat nye kopper til "broken tees", som vi synes er dyre (Kr. 500 per stk.), men flotte. De vil, hvis der er stemning herfor, fremover erstatte de tidligere hvide kopper, der er vanskelige at sætte pænt og at tømme.

Der har været et udtrykt ønske om at gøre det mere overskueligt for de ikke så øvede spillere, at skifte fra par 3 banen til den store bane. Dette imødekommer vi med, at vi har indkøbt runde grønne markeringer (ligesom markeringerne ved søerne), som Post og Jeppe vil sætte i jorden mellem 30 og 60 meter foran rød tee. De vil ligeledes måle afstanden fra denne grønne markering og udfærdige et scorekort. Der bliver ikke etableret et egentligt grønt teested, men fra denne markering, kan der spilles fremover.

Baneudvalget og greenkeeperne ønsker jer alle et god sæson. Banepersonalet vil gøre sit yderste for at være så fleksible som muligt, når de arbejder lige der, hvor du er. De værdsætter at have et godt forhold til alle spillerne, men har også et arbejde at skulle udføre, og det er de jo nødt til at udføre i dagtimerne, mens der spilles golf.
Men husk banepersonalet har ubetinget fortrinsret på banen. Hvis de arbejder foran dig, så vent med at slå til de giver signal.

Anders Bjerno
Baneudvalgsformand


Ny rating - nye handicapnøgler pr. 1. april 2011

DGU har efter gennemgang af banen udarbejdet nye course rating og slope, da banen er blevet ratet en lille smule sværere.

Handicapnøglerne er samtidig ændret med baggrund i forslag fra DGU og den rapport, som Hans Agerlin Petersen har udarbejdet tidligere ud fra registrering af 1300 scorekort.
De nye handicapnøgler, course rating og slope, der tages i anvendelse pr. 1. april, kan ses her....

Der er i skemaet givet en lille forklaring til de ændrede hcp. nøgler.

Konverteringstabeller efter den nye rating, der således også træder i kraft den 1. april kan ses her....


Har du lyst til at hjælpe med banekontrol/service?

Klubben har et korps af frivillige hjælpere, der kører banekontrol/service flere gange ugentligt.
Vi mangler medlemmer, der er interesserede i at hjælpe med banekontrol/service.
Som nyt tiltag i år vil en del af banekontrollen foregå ved 1. tee-sted, som starterkontrol. 

Har du lyst til at hjælpe, så kontakt Per Westergaard-Andersen på mobil 20 49 32 43 eller henvend dig i sekretariatet.

Nye medlemmer - ny afdragsordning

I lighed med de fleste andre golfklubber optager Søllerød Golfklub nu nye aktive medlemmer. Klubben har ellers en venteliste, hvor der i øjeblikket står ca. 60 på venteliste til passivt medlemskab og 240 på venteliste til aktivt medlemskab, men alle der står på disse ventelister, har i år fået tilbud om medlemskab. Mange har naturligvis sagt ja tak, men flere har ønsket at forblive på ventelisterne, idet tilbuddet er kommet hurtigere til dem end forventet. Vi har derfor fået plads til nye medlemmer, som dermed kan springe ventelisten oven.

For nye aktive medlemmer er der åbnet for, at der kan aftales en afdragsordning på betaling af indskud og ansvarligt lån på op til 6 år.InfoInfo-mappe i foyeren i stedet for opslag på tavle

Vi har samlet alle informationer om greenfee, regler, SPH, tidsbestilling m.m. i en info-mappe, der står på skranken udenfor sekretariatet.

Nye touch-skærme

Vi har haft en del problemer med de to touchskærme i væggen ind til sekretariatet, men indenfor 14 dage har vi fået lovning på, at vi får byttet skærmene til nye, der skulle være væsentlig bedre at benytte.


Handicapreguleringer – se i golfbox

Når du bekræfter din bestilte tid i golfbox, får du samtidig mulighed for at udskrive dit scorekort med alle relevante oplysninger bla. aktuelt handicap og antal slag på banen. Hvis du bare ønsker at se dit handicap eller de handicapreguleringer, der er foretaget de seneste år, kan du også uden videre logge dig ind i golfbox og se dette.

I foyeren står en infomappe, hvor medlemmernes handicap fremgår pr. 1. april 2011. Medlemmernes handicap vil fremover ikke blive reguleret i denne info-mappe. Vi henviser i stedet til at benytte golfbox.


Tidsbestilling – HUSK at bekræfte din tid

HUSK at din tid skal bekræftes på touchskærmene i klubhuset senest 15 min. før udslagstid og tidligst 2 timer før. Bekræfter du ikke tiden senest 15 min. før, bortfalder tiden, og du bliver registreret på en "no show" liste.

Vær opmærksom på, at hvis I er flere, der booker ind på samme tid, så skal hver "gruppe" bekræfte deres tid.

Husk også at afbestille din tid, hvis du ikke kan udnytte den, så andre kan få fornøjelsen.

Sekretariatet vil i år følge op overfor de medlemmer, der ikke bekræfter deres tider i golfbox.


Turneringskalender

I turneringsudvalget har der været et ønske om at få et andet miks i turneringerne, da næsten alle de individuelle turneringer tidligere lå før sommerferien. "Posen" er derfor rystet, og turneringskalenderen 2011 med sponsorer kan ses her....

Som noget nyt er der lagt en turnering i sommerferien – Holte Vinlager Open - fredag den 29. juli, hvor Holte Vinlager også vil byde på smagsprøver.

Husk allerede nu at gå ind og tilmelde dig

 • Uofficielle klubmesterskaber i single-hulspil 2011
 • Uofficielle klubmesterskaber i par-hulspil 2011
 • Royal Sponsorturnering flagspilsmatch

Læs mere om disse turneringer på hjemmesiden – se her....


Jyske Bank - Order of Merit i Søllerød Golfklub

Jyske BankI 2011 indfører klubben for første gang en gennemgående rangliste, en såkaldt "Order of Merit", der sponsoreres af Jyske Bank. Den spiller, der har klaret sig bedst i sæsonens klubturneringer på tværs af rækker, køn og handicap, kan kalde sig vinder af "Order of Merit" og modtager den prestigefyldte vandrepokal.

11 klubturneringer er tællende til "Jyske Bank – Order of Merit i Søllerød Golfklub". De fremgår af turneringskalenderen med et "OM" under de enkelte turneringer.

Læs mere om "Jyske Bank – Order of Merit i Søllerød Golfklub"her....Tilmelding til klubturneringer

Klubturneringer bliver slået op på tavlen i foyeren og i Golfbox senest 3 uger før spilledagen.

Tilmelding til klubturneringer skal fremover foretages således:

 • på touchskærmene i foyeren – log ind og gå ind under "turnering"
 • via Golfbox på din egen PC
 • via mail til sekretariatet på info@sollerodgolf.dk
 • på telefon 45801784 til sekretariatet

Der vil fremover ikke blive sat tilmeldingslister op på tavlen i foryeren.

Under turneringen i Golfbox kan du løbende gå ind og se tilmeldte til turneringerne.


Kursus i Golfbox's turneringsmodul

Turneringsudvalget har et mål om at benytte turneringsmodulet i Golfbox til resultatformidlingen ved alle klubturneringer. I den anledning var turneringsudvalget, turneringsledere og repræsentanter fra matchudvalgene i "klubber i klubben" inviteret til kursus den 29. marts 2011 i klubhuset, hvor Michael Hansen fra Golfbox underviste i brugen af turneringsmodulet. "Øvelse gør mester" - og vi håber på sigt at kunne få udbytte af de faciliteter, som turneringsmodulet giver med hensyn til resultatformidling, handicapreguleringer m.m.


Førstehjælpsaftener – beredskabsplan

HjertestarterI vinterens løb har der været afholdt mange aktiviteter for medlemmerne, bl.a. 2 aftener med førstehjælp og brug af hjertestarter, Udstyrsaften med Leif Nyholm, Regelaften med Brian Oswald, Fastelavnsfest m.m.

På den ene af aftenerne med førstehjælp blev der drøftet, om der lå en beredskabsplan for ambulancekørsel til banen f.eks. til hullerne 4, 5, 6 og 7. Vi har talt med Falck om muligheden for, at de har et kort liggende over golfbanen med tilkørselsveje, men det har de desværre ikke kapacitet til. Der vil derfor i nær fremtid blive udarbejdet et plan over banen med tilkørselsveje, som vil ligge i sekretariatet, proshoppen og shoppen, således at der kan ringes hertil, så en evt. ambulance kan guides den hurtigste vej til ulykken.

Telefonnummer til sekretariatet, proshoppen og restauranten fremgår af vores scorekort.


Festlig standerhejsning med ca. 175 fremmødte

Standerhejsningen søndag den 3. april var i år gjort meget festlig, idet dagen startede med standerhejsningsturnering på par 3 banen og de fire øverste huller, hvor 52 dystede om at blive sæsonens første vinder af en klubturnering.

Christian Post havde samtidig arrangeret en lille minimesse, hvor to leverandører udstillede.

Ca. 175 medlemmer mødte op og hørte formanden Peter Windfeld`s standerhejsningstale

Se billede og læs mere her....


Generalforsamling

91 medlemmer mødte op til generalforsamlingen den 24. marts 2011. Referatet med formandens tale til generalforsamlingen kan læses her....


Therese Kølbæk kåret som "Årets Golfer 2010/2011" på Mountain West Conference i USA

Årets golferEn af landets mest formstærke og stabile golfspillere er Søllerød Golfklubs 23-årige Therese Kølbæk, der studer på University of Nevada, Las Vegas.

ThereseUd over at Therese i weekenden vandt en turnering i Mountain West Conference Championship blev hun også kåret som "Mountain West Conference Golfer of the year".

Et stor tillykke til Therese Kølbæk.

Den danske landsholdspiller har planer om at gå over i de professionelles rækker til sommer. Thereses mange flotte resultater kan aflæses på verdensranglisten for amatører, hvor Therese er nummer 23.

Følg Therese på hendes hjemmeside, hvor hun løbende "blogger". Du kan finde Therese`s hjemmeside her....

Har vi din korrekte e-mailadresse?

Vi kæmper fortsat med en del mangelfulde e-mail adresser på medlemmer. Idet vi i stor udstrækning benytter os af at korrespondere med medlemmer via mail, beder vi jer venligst tjekke, om vi har jeres e-mail adresse, og om det er den rigtige, der er registreret. Din e-mailadresse kan du tjekke ved at gå ind på www.golfbox.dk - indtast dit brugernavn, der er dit medlemsnr. 37-XXX og dit password, der er din fødselsdag DDMMÅÅ.

Greenfeesamarbejde

Greenfeesamarbejdet med Mølleåens Golfklub, Hornbæk Golfklub, Furesøens Golfklub og Örkelljunga Golfklub (Woodlands Contry Club) fortsætter på uændrede vilkår i 2011, dog er prisen på Mølleåen sat op til 250 kr. som også er prisen i de øvrige venskabsklubber.

Klubber i klubben

Aktiviteterne i "klubber i klubben" er i fuld gang. Er du interesseret i at deltage, men har du endnu ikke fået meldt dig til, så kan du nå det endnu. Du kan finde oplysninger om de forskellige aktiviteter på vores hjemmeside – se her....

Sponsorer

NykreditNy sponsor i klubben i 2011 er Nykredit, som også er klubbens bankforbindelse.

Sponsorer, der fortsætter i 2011 er:

 • Lederne
 • Bounty Club
 • Hotel Marina
 • Royal Unibrew
 • DSJ Malergruppe
 • H.J. Jørgensen & Søn
 • Anlægsgartner Søren sømod Aps

Hulsponsorer:

 • Designbrokers.dk
 • Stats.aut. Revisionspartnerselskab Theil Andersen
 • TBC Holding Aps
 • "Rotunden" Hellerup Foodmarked
 • Frankly Web
 • LSP Invest Aps
 • Cirque
 • Niche Holding Aps
 • Tekemas
 • Playworks Aps

Turneringssponsorer fremgår af turneringskalenderen – se her....

Nyt fra Proshoppen

Golfsæt

Startersæt til kampagnepris !

Tommy Armour Silver Scot RL-2
Sæt kr. 3.295,00

Nydesignet box sæt til damer og herrer golfere, der ønsker et komplet sæt, som er utroligt tilgivende og let at spille med.

Sættet består af Standbag (herre) eller Cartbag (dame), Driver, 2 stk. Fairway køller, 2 stk. Hybrid køller, 6-SW Jern, Putter og Headcovers Fås med stål eller grafitskafter.

Kampagnepris 2.999 kr. (gældende til og med maj 2011.)

Proshoppens åbningstider

Mandag til torsdag kl. 10.00 – 19.00 fredag kl. 10.00 – 17.00
lørdag og søndag kl. 10.00 – 16.00

Nyt fra

Restauranten

Restauranten byder velkommen til nye og gamle medlemmer. Kig på vores opdaterede menukort, og kom ind og få lidt at spise og drikke.

Se vores hjemmeside her....

Husk at du altid kan holde dine selskaber til favorable priser. Kom og snak med os.

Kvik medhjælper til restauranten søges

Kan du bære 3 tallerkner af gangen? Ved du hvordan et kasseapparat fungerer? Har du erfaring fra restaurationsbranchen? Bor du i nærheden, eller har andre muligheder for at komme med kort varsel, når vi har travlt? Eller kender du nogen, der er stabil, serviceminded, initiativrig og hurtig. Så kig ind og snak med Pernille eller Pia i restauranten.

Restaurantens åbningstider

Alle dage fra 10.00 til 21.00.


SusanneVelkommen til Susanne Heilesen - ny medarbejder i proshoppen

Susanne kommer fra it-verdenen, hvor hun har solgt it-løsninger til store virksomheder i DK og globalt. Hobbyen er golf, og derfor nyder Susanne et fri-år, som assistent i proshoppen.

 

 

 Følg med på vores hjemmeside www.sollerodgolf.dk
og se hvad der rør`sig i klubben
Søllerød Golfklub, Brillerne 9, 2840 Holte - tlf.: 4580 1784 - info@sollerodgolf.dkdkdk
Layout og opsætning: Birte Marie Linnebjerg