Nyhedsbrev Søllerød Golfklub Juni 2010
I dette nummer

DM til Søllerød Golfklub

Ekstraordinær rabat på Orkelljunga Golfklub

Banen lige nu

Klubbens hjertestarter har fået ny plads

Handicapbegrænsninger i weekender indtil kl. 12.00

Turneringsoversigt for resten af sæsonen

Micky - æresmedlem i Søllerød Golfklub - blev "kun" 100 år

Parker tættere på parkeringspladsen

Følg med på hjemmesiden


 

 
DM til Søllerød Golfklub...!

Golf.dkOplev de fleste af Danmarks bedste golfspillere på din egen hjemmebane den 25.-26.- og 27. juni, når der spilles danmarksmesterskaber i hulspil. 64 herrer og 32 damer kæmper om de to individuelle titler. På damesiden tog vores egen Therese Kølbæk titlen for to år siden – kan hun gøre det igen? Og er der én af vores herre-elitespillere, der skal øverst på podiet?

Det bliver rigtig flot golf, der bliver spillet til DM i Søllerød. På herresiden er cut-grænsen 0,6 – det vil sige, at de 64 herrer der spiller DM har hcp 0,6 eller bedre. Cut-grænsen på damesiden er lidt højere.

Fra Søllerød Golfklub har vi følgende spillere med til DM :

  • Max Melby
  • Philip Ulvemann
  • Nicolai Tinning
  • Rasmus Ipsen
  • Jonas Vrang
  • Grete Pors
  • Christine Lindeblad
  • Therese Kølbæk ( er seedet 2`er)

Kom og støt vores spillere og få en stor golfoplevelse i Søllerød.
Deltagerliste, startliste m.m. kan ses her...


Skal du ud at spille den 25., 26. eller 27. juni?

Ørkelljunga Woodlands giver ekstraordinær rabat til Søllerød Golfklub på ovenstående datoer, så du kan spille en runde for 250 svenske kroner. Normalt er det ellers kun på hverdage, vi har denne aftale med Ørkelljjunga. Årsagen er, at DM i hulspil lukker vores bane det meste af fredag, lørdag og søndag.

örkelljunga

Vi håber naturligvis allermest på, at mange medlemmer vil ud og se go’ golf på egen bane, men en afstikker til Sverige er jo heller ikke at foragte. Vores aftaler med Furesø, Hornbæk og Mølleåen er de samme som hidtil.

Husk at booke tid – kun Furesø har boldrende. Har du problemer med at booke i Ørkelljunga, så kontakt kontoret.

Banen lige nu

Vejrforholdene har gennem det meste af foråret (den smule vi har haft) været abnorme, hvilket har skabt en unormal voldsom vækst i græsset. Og selv om vi både har maskiner og bemanding nok, så er det næsten umuligt at undgå, at banen nogle steder er lidt langhåret, når man går en runde søndag eftermiddag.

Roughen og semi-roughen vokser utrolig hurtigt, og maskinerne kører hele tiden. Alligevel opleves det, at det er mere vanskeligt at finde sine bolde end normalt. Men klippehøjden er faktisk den samme som altid, og der er aldrig blevet klippet så ofte som nu. Naturen kan vi ikke kæmpe imod, men vi er forhåbentlig snart tilbage til en normal situation.

Klippehøjde for fairways og semi-rough er som følger: Fairways 1,6 cm, 2. klipning (den helt lave semi-rough) 2,5 cm. Og semi-rough 3,4 cm.

Bredden på 2. klipning var sidste år ca 2,6 meter – i år bliver den dobbelt så bred med deraf følgende smallere fairways. Det er et forsøg, som skal belønne dem, der rammer fairways – men ikke straffe dem der slår en anelse skævt med at bolden bliver svær at finde.

Flotte greens kræver også hårdt arbejde

Vores greens kom godt gennem vinteren. Ganske få baner i DK har haft greens som vores i år. Og vi agter at holde standarden. Men også her skal der bruges manpower til en intens behandling hver eneste dag. Med andre ord, så har vores greenkeepere rigeligt at se til.

Banen op til DM i hulspil den 25., 26. og 27. juni

Banens sværhedsgrad skal øges til DM i hulspil. Derfor vil 2. klipning blive hævet til 3 cm (og overgangen mellem fairway og 2. klipning vil da blive meget skarp).

I ugen op til de tre DM-dage vil der være yderligere ændringer i klipningen, bla. vil semi-roughen ikke blive slået, således at banen vil være noget vanskeligere at spille, og skæve slag vil blive straffet endnu mere.

Hele klubbens greenkeeperteam vil være på arbejde under DM, så banen kommer til at fremstå så attraktiv som overhovedet mulig.SponsorerKlubbens hjertestarter har fået ny plads

Hjertestarteren har fået en mere central placering i klubhuset, idet den nu hænger i foyeren ved siden af kaffemaskinen.

Vi har tidligere afholdt et arrangement, hvor anvendelsen af hjertestarteren blev demonstreret, og der vil i sensommeren/efteråret blive afholdt et tilsvarende arrangement. Datoen er endnu ikke fastlagt.

 

Hjertestarteren


Handicapbegrænsning i weekender indtil kl. 12.00:
Max. handicapsum på 100 pr. bold

For at holde tempoet på banen i de mest belastede tidsrum har bestyrelsen besluttet at indføre en handicapbegrænsning. Den betyder, at det samlede handicap for alle spillere i en bold max. må være 100 i starter mellem kl. 6.00 og 12.00 i weekender og på helligdage.

Handicapbegrænsning

 


Turneringsoversigt for resten af sæsonen

Om vi vil det eller ej, så er vi så langt henne på sommeren, at dagene igen begynder at aftage, og dette kan også ses på turneringskalenderen, hvor vi allerede har afholdt en hel del af de planlagte turneringer.

Der har været rigtig pæn tilslutning til de afholdte turneringer, og sponsorerne har været gavmilde med præmierne.

Kig ind på hjemmesiden under ”turneringer” og se resultater og billeder fra de afholdte turneringer.

De kommende klubturneringer fremgår af skemaet nedenfor. Husk allerede nu at sætte ”X” i kalenderen.

Lørdag 14. august Uofficielt klubmesterskab i putning (Sponsor: Søren Sømod)
Lørdag 21. august Avis ”We try harder” – parturnering (Sponsor: AVIS)
Lørdag 21. august Klubfest
Lørdag/søndag 28. og 29. august Klubmesterskaber for juniorer, seniorer og veteraner
(Sponsor: Lederne)
Lørdag/søndag 4. og 5. september Klubmesterskaber for damer og herrer
(Sponsor: Lederne)
Søndag 12. september Åben 2 generationers turnering (Sponsor: Bounty Club)
Søndag 10. oktober Cross-Country turnering (Sponsor: Casa Reos)Micky - æresmedlem i Søllerød Golfklub - blev "kun" 100 år

MickeyVerden er blevet et fattigere sted at være, Søllerød Golfklub har mistet sin ældste og mest elskede golfspiller. Alle mennesker er unikke, men Micky var noget helt specielt.

Hun var et lysende eksempel for kaninerne. Hun viste dem, at man aldrig bliver for gammel til at spille golf, og at et put er lige så vigtigt som et 200m drive. Alle kaniner blev glade, når de skulle spille med hende og så det som en ære at få lov.

Lad os huske hende for alle de gode oplevelser, hun gav os. Når hun f.eks. på vej hjem til Gassehaven spurgte, om hun måtte spille med på hul 1, fordi hun skulle have gang i sin driver, hvilket hun jo ikke kunne på par-3 banen.
Hun var forfængelig til det sidste, og det var helt sikkert, at både solskygge og sokker passede i farven til resten af hendes påklædning.

Vi vil huske de fantastiske taler, hun holdt til sin 90 års, 99 års og 100 års match, nogle af dem endda på vers, de var både kloge og vittige.

Hun spredte så meget glæde omkring sig, at hun efterlader et savn, som ingen kan udfylde, men lad os glædes over, at vi fik lov til at lære hende at kende og deltage en lille smule i det fantastiske og lange liv, hun fik.

Hanne McLaury

 


Parkeringsplads - parker tættere, så der kan være flere biler

På gode sommerdage kan der opstå problemer med at finde en parkeringsplads, når man kommer til klubben.

Vær derfor opmærksom på at parkere så tæt som muligt i al almindelighed, så parkeringspladsen bliver udnyttet bedst muligt.


Følg med på hjemmesiden www.sollerodgolf.dk

Vi er faktisk stolte af vores hjemmeside, som vi forsøger at holde så opdateret som muligt. Klik ind på hjemmesiden i ny og næ og se, hvad der rør' sig i klubben.

Søllerød Golfklub, Brillerne 9, 2840 Holte - tlf.: 4580 1784 - info@sollerodgolf.dkdkdk
Layout og opsætning: Birte Marie Linnebjerg
baggrund