Gå til indhold »
Morgenfrost og VinterbaneMorgenfrost og Vinterbane

Morgenfrost og Vinterbane

7. oktober 2021

Kære Medlemmer,

Morgenfrost:

Vi er nu gået ind i efteråret og inden længe vil vi opleve den første morgenfrost.

I tilfælde af frost vil 18 hullers banen være lukket for spil, indtil Greenkeeperne åbner den igen. De første perioder med frost er græsset meget følsomt overfor trafik som f.eks. fodspor. Græsset er endnu ikke naturligt afhærdet og gået i ’dvale’ og derfor sker de største frostskader her i efterårsmånederne.

Det er svært at forudsige præcis hvilke dage frosten rammer, og hvornår der kan åbnes for spil, men generelt vil vi opfordre til at booke tider fra midt formiddag og frem, for at være rimelig sikker på at kunne spille på den store bane. Er banen lukket på et tidspunkt hvor du har booket en tid, så er tiden tabt og du må booke en ny tid.

Vi holder Par 3 banen åben for spil uanset vejret.

USGA har lavet en video der omhandler frost på golfbanen og I kan se på dette link https://www.danskgolfunion.dk/video/frost-og-golf

Vinterbanen:

Vi forventer, at der som de seneste år, kan spilles fra almindelige teesteder og til almindelige greens en periode endnu. I 2018 og 2019 var det i december måned og i sæsonen 2020 var vi helt fremme ved 5. januar 2021, før vinterbanen blev taget i brug.

Hvornår vi overgår til vinterbanen, afhænger helt af vejret. Det er jordtemperaturen der er afgørende for græsset vækst, og dermed også græsset mulighed for at regenerere efter slid. Når jordtemperaturen kommer under 5 grader i en periode på 1-2 uger, så overgår vi til vinterbane.

Vi tilstræber naturligvis at give medlemmerne så lang en sæson som muligt, uden at gå på kompromis med det langsigtede mål om kontinuerligt, at øge kvaliteten af banen til glæde for alle medlemmer.

Som det fremgår af kortet, vil vinterbanen ligger på de øverste huller (1, 16, 17 og 18) og vi inddrager Par 3 banen. I alt bliver der 13 huller af varierende længde med kunstmåtter på alle huller. Der bliver ikke i denne vinter et krav om at man bruger vintermåtter.

To rigtig travle Corona år i 2020 og 2021, med mange spillede runder, har gjort det nødvendigt i denne vinter at skåne hullerne 2 til 15, for spil i de vintermåneder hvor banen er mest sårbar. Særligt udsatte områder i månederne med manglende tilvækst i græsset, er steder hvor trafikken samler sig, som f.eks. gangstier, områderne langs teesteder, greens omgivelser og fra teestederne ud til fairway.

Beslutningen er taget ud fra en langsigtet faglig vurdering af chefgreenkeeperen og godkendt i et enigt Banedriftsudvalg og Bestyrelse.

Åbningstider

Klubhuset

Kl. 05 - 22

Sekretariatet

Mandag til fredag: Kl. 09.00 - 15.00
Lukket helligdage

golf@sollerodgolf.dk

Telefontid mandag, tirsdag og torsdag 10-15, onsdag 10-12, fredag 10-14

☎ +45 45 80 17 84

Restauranten

Er åben alle ugens dage mellem 10 og 22 (køkken fra 11 til 21).
Se mere på https://www.restaurantsgk.dk/

☎ +45 45 80 66 79

restsgk@gmail.com

ProShoppen

Mandag - torsdag: 9.00 - 18.00

Fredag: 9.00 - 16.00

Lørdag - Søndag - Helligdage: 9.00 - 15.00

☎ +45 45 80 18 77

proshoppen@cpg.dk

Søllerød Golfklub logoSøllerød GolfklubBrillerne 9, Gl. HolteDK-2840 Holte